Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (2024)

(seriál)

  • Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (1)A Nearly Normal Family(více)
  • Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (2)En helt vanlig familj
  • Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (3)A Nearly Normal Family
  • Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (4)A Nearly Normal Family
  • Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (5)A Nearly Normal Family
  • Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (6)A Nearly Normal Family(méně)

více

Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (8)

69%

Hodnocení a fanklub

Krimi / Drama / Thriller

Švédsko, 2023, 4 h 33 min(Minutáž: 36–51 min)

Režie:

Per Hanefjord

Předloha:

Mattias Edvardsson(kniha)

Kamera:

Gustav Danielsson

Hudba:

Uno Helmersson

Hrají:

Alexandra Karlsson Tyrefors, Björn Bengtsson, Lo Kauppi, Christian Fandango Sundgren, Melisa Ferhatovic, Håkan Bengtsson, Cedomir Glisović, Rasmus Troedsson, Robert Bengtsson, Pablo Leiva Wenger, Sanna Persson Halapi, Emilia Roosmann, Moa Gammel Ginsburg, Lotten Roos, Jannike Grut, Sara Chaanhing Kennedy, Christoffer Willén, Thomas Balestan, Alisha Höglund Despailles, Vera Olin, Karin Bertling, Lina Perned, Ingar Sigvardsdotter, Patrik Fridh, Emma Hansson Löfgren, Anders Mossling, Danilo Novovic, Carl-Axel Karlsson, Figge Norling, Stella Fadel, Ramear Gilani, Alicia Chantre, Mira Dükler, Michel Torneus, Erik Sund, Karin Lithman, Eva Westerling(více)

Produkce:

Anna Sofia Mörck

Střih:

Sebastian Amundsen

Zvuk:

Erik Guldager, Jonas Jansson, Martin Lindström

Scénografie:

Jan Olof Ågren, Maria Håård

Masky:

Sophie Rockwell

Kostýmy:

Camilla Olai Lindblom

(další profese)

Epizody(6)

  • Kapitola první (E01)

  • Kapitola druhá (E02)

  • Kapitola třetí (E03)

  • Kapitola čtvrtá (E04)

  • Kapitola pátá (E05)

  • Kapitola šestá (E06)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

Na první pohled jsou dokonalá rodina. Děsivá vražda jim ale převrátí život vzhůru nohama arychle se ukáže, co všechno jsou ochotní jeden pro druhého udělat.(Netflix)

Osmnáctiletá Stella (Alexandra Karlsson Tyrefors) je obviněna z vraždy svého milence. Její otec Adam (Björn Bengtsson) je pastor a její matka Ulrika (Lo Kauppi) je vysoce postavená advokátka. Oba jsou odhodláni svou dceru osvobodit. To je nutí vyrovnat se s tím, kým skutečně jsou, odhalují své nedostatky a pomalu sledují, jak se jim rozpadá pečlivě vytvořená fasáda dokonalé rodiny. Seriál je natočen podle knihy švédského autora M. T. Edvardssona.(Kropajda1)

Recenze (36)

VÍCE

kokofek

všechny recenze uživatele

Co uděláte pro své dítě pokud jste rodič,který je vychovává od mala ať už dobře či hůře ? Uděláte úplně všechno. Je to příroda,která nás nutí ochránit své DNA. A je to dobře. Každý by měl mít rodiče,kteří pro něj udělají vše co půjde. Ti,kteří děti nemají a tudíž nikdy nezažili co je to strach o potomka o tom vůbec nic nevědí. Divadelní hru Matka taky napsala herečka, která neměla děti a tak netušila co vlastně matka cítí.()

ElisR

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně fanynka severských knih, filmů ani seriálů, ale tomuto jsem dala šanci a nebylo to špatný. Občas trochu unavený, ale následující scéna to pak většinou rychle oživila. A tedy pech hlavní hrdinky na muže byl až neuvěřitelný. No, vyřešila to po svém a jak se na konci ukázalo, zřejmě dobře.()

Reklama

chicotomasodpad!

všechny recenze uživatele

Spoiler alert! Melo to potencial, ale bohuzel je to strasne natazene, nelogicke a hloupe. Prehled nelogicnosti: 1) Farar, ktery lze, to me dostava asi nejvic, 2) nikde neni zadna bezpecnostni kamera, pred barem, u Chrise, na namesti, ktera by sla jako dukaz pouzit, nikde, no tak urcite :) I u nas na sidlisti v horni dolni ji mame u vchodu, 3) U soudu otec rozvine teorii, ze sms cekale ve fronte na odeslani, ok, ale proc se prokuratorka nezeptala, kdyz by to tak bylo, tak proc ty sms teda mazal, hm?, 4) v dokumentech prokuratorky, co matka ofotía, je zminen vyskyt DNA Aminy - kde vzala svedka policie Aminino DNA nebo ona uz byla v evidenci jako nejaky recidivista?, 5) happy end, ze se otec a matka daji zas dohromady, hahaha()

M.i.k.e

všechny recenze uživatele

seveřané tyhle dramat umí a i Skoro normální rodina pracuje se zajímavou premisou kdy se rodiče srovnávají se zatčením svojí dcery a obviněním z vraždy, přičemž každý se s tím vyrovnává po svém a zatímco otec medituje nad tím zda selhal jako rodič, matka na to jde pragmaticky a pro záchranu dcery je ochotna udělat vše. Plusem téhle série je rozhodně to, že divák má stejnou startovní čáru jako rodiče a stejně jako oni celou dobu netuší co se stalo (to se divák na rozdíl od rodičů dozví až na úplném konci), což mu dává dost času přemýšlet jak by s danou situací naložil sám. I přes celkovou spokojenost si nicméně myslím, že by téhle látce víc slušela celovečerní stopáž (těch hluchých míst je tu přeci jen dost) a/nebo péče někoho schopnějšího. Nejednou mě při sledování napadlo jak moc nepříjemná a silná podívaná by to byla v režii někoho jako Ruben Ostlund...70%()

sofiapetra

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné - základní myšlenka je sice trochu otřepaná, ale pro rodiny, které musí něčím takovým procházet, to bude prudce aktuální neustále (matku lze zcela chápat a nejspíš bych udělala to samý). Tři hvězdy jsou málo, čtyři moc (kdyby to mělo o dva díly míň, tolik neváhám), čtvrtá je tedy trochu z protekce ke švédské kinematografii.()

Galerie (98)

VÍCE

Photo © Netflix

Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (9)
Skoro normální rodina (2023) | ČSFD.cz (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6300

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.